WELKE OZONGENERATOR PAST BIJ UW BEHOEFTEN?

Ozoneair ozongenerator GO

Ozoneair Clean 30

399 €

Geschikt voor:

Auto's, boten, caravans en kleinere kamers

Capaciteit

Capaciteit

30 m²

Behandelingstijd

Behandelingstijd

4 uur

Geheel automatisch

Geheel automatisch

Oscillerende intervallen

Oscillerende intervallen

Levensduur

4000 werkuren

Hervulbaar

Hervulbaar

Ozoneair ozongenerator plus
bestseller

Ozoneair Clean 60

599 €

Geschikt voor:

Middelgrote kamers, kleinere huizen en appartementen

Capaciteit

Capaciteit

60 m²

Behandelingstijd

Behandelingstijd

2 uur

Geheel automatisch

Geheel automatisch

Oscillerende intervallen

Oscillerende intervallen

Levensduur

4000 werkuren

Hervulbaar

Hervulbaar

Ozoneair ozongenerator pro

Ozoneair Clean 120

799 €

Geschikt voor:

Gehele huizen/appartementen en commercieel gebruik

Capaciteit

Capaciteit

120 m²

Behandelingstijd

Behandelingstijd

2 uur

Geheel automatisch

Geheel automatisch

Oscillerende intervallen

Oscillerende intervallen

Levensduur

4000 werkuren

Hervulbaar

Hervulbaar

Meer dan 100.000 verkocht

Gratis verzending

5 jaar garantie

4 REDENEN OM VOOR OZONEAIR TE KIEZEN

Ozoneair ozongenerator plus

OSCILLERENDE INTERVALLEN

Een unieke technologie die de hoeveelheid ozon, de totale behandeltijd en intervallen aanpast om diepere stank te bereiken en schade te voorkomen die anders zou kunnen ontstaan als de ozonconcentratie in de ruimte te hoog is.

GEHEEL AUTOMATISCH

Ozoneair werkt op de automatische piloot. Het enige dat u hoeft te doen, is de grootte van de ruimte die u wilt zuiveren instellen en het behandelprogramma wordt afgestemd op uw behoeften, met de juiste tijd en intensiteit.

Ozoneair ozongenerator plus

BEST VERKOCHT

Ozoneair is het meest verkochte product voor luchtzuivering waarbij gebruik wordt gemaakt van ozon. Meer dan 30.000 producten zijn verkocht aan klanten in Scandinavië en zijn gebruikt om meer dan 500.000 behandelingen uit te voeren.

BEPROEFD

Ozoneair is een beproefd product dat ook commercieel veel gebruikt wordt voor onder meer bussen, treinen, hotelkamers en gebouwen.

Overweegt u om een ozongenerator te kopen?

Overweegt u om een ozongenerator aan te schaffen om de lucht te zuiveren en stank te verwijderen? Er zijn verschillende apparaten op de markt. Maar op welke manier verschillen ze van elkaar en wat bepaalt of een ozongenerator goede resultaten oplevert en veilig is in het gebruik? Hier is uw handleiding om u voor te bereiden op uw aankoop.

Ozongenerator versus Luchtreiniger

Veel mensen halen ozongeneratoren en luchtreinigers door elkaar, maar het zijn twee totaal verschillende producten.

Een luchtreiniger heeft meestal een filter dat deeltjes opvangt (bijvoorbeeld van pollen of luchtverontreinigende stoffen) en moet constant aan blijven om de lucht te zuiveren.

Een ozongenerator kan af en toe worden gebruikt. Het verwijdert op een dieper niveau stank uit een kamer of andere ruimte met behulp van gasozon. De ozongenerator Ozoneair verwijdert in slechts een paar uur stank, schimmelsporen, bacteriën, allergenen en andere schadelijke micro-organismen. Het elimineert ook stank die zich in oppervlakken en materialen hebben gevestigd. U kunt ernstige stank verwijderen, zoals stank van schimmel, rook en urine. Eén behandeling is meestal voldoende, maar het kan zijn dat u de behandeling af en toe een of twee keer moet herhalen.

Voordelen van Ozoneair:

Over ozongeneratoren

Ozon is een gas dat actieve zuurstof wordt genoemd. Het molecuul bestaat uit drie zuurstofatomen en is een sterk oxidatiemiddel. Wanneer ozon de moleculen tegenkomt die stank veroorzaken, oxideert het deze en verwijdert het de stank. De ozon breekt ook de celwanden van bacteriën en schimmelsporen om te voorkomen dat ze zich vermenigvuldigen. Ozonmoleculen die niet oxideren, worden van nature afgebroken en worden weer zuurstof.

De gas-ozon kan op verschillende manieren worden geproduceerd. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de manier waarop ozon wordt geproduceerd in de ozongenerator. Hoewel sommige generatoren efficiënt zijn, zorgen ze ervoor dat er meer restproducten worden geproduceerd, en deze kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Verschillende methoden om ozon te produceren:

Ultraviolet licht

UV-licht met een specifieke golflengte kan worden gebruikt om ozon te produceren. Deze ozonniveaus zijn echter erg laag en werken over het algemeen alleen als ze continu worden geleverd. Deze methode werkt het beste in afvalverwijderingsruimten, openbare badkamers en andere plaatsen waar u maar een korte tijd verblijft.

+ Goed voor continue luchtzuivering.
+ Veroorzaakt geen schadelijke restproducten.
– De ozonconcentraties zijn niet hoog genoeg om effect te hebben op bacteriën, schimmelsporen, virussen en allergenen, of ernstige stank die zich in oppervlakken en materialen heeft gevestigd.

Corona ontlading

Een zogenaamde corona-ontlading zet zuurstof (O2) om in ozon (O3). De zuurstof passeert een elektrisch veld dat zuurstof verdeelt in atomaire zuurstof die zich vervolgens aan de zuurstof in de lucht hecht om ozon te vormen.

In ozongeneratoren worden twee verschillende soorten corona-ontladingen gebruikt: hoge frequentie en lage frequentie.

Hoogfrequente corona-ontlading

Produceert veel ozon, maar vormt ook restproducten die schadelijk kunnen zijn.

+ De ozonniveaus zijn hoog genoeg om effect te hebben op ernstige stank, schimmelsporen, bacteriën, virussen en allergenen.
– Kan schadelijke restproducten vormen, zoals zwavelzuur en stikstofmonoxide, die in grote hoeveelheden schadelijk zijn voor de gezondheid. De restproducten kunnen ook materialen in de te behandelen ruimte beschadigen.
– De ozongenerator heeft een beperkte levensduur, in veel gevallen slechts 200 uur.

– Slechts alleen korte tijd continu worden gebruikt.

Ozoneair
Produceert hoge ozonconcentraties zonder restproducten. Ozoneair maakt gebruik van een unieke technologie waarbij een zeer groot oppervlak wordt gebruikt voor zwakkere ontladingen. Hierdoor kan pure ozon worden geproduceerd zonder schadelijke restproducten. Dit geeft ook aanleiding tot andere voordelen van de ozongenerator, zoals een langere levensduur en stabielere werking.

+ De ozonniveaus zijn hoog genoeg om effect te hebben op ernstige stank, schimmelsporen, bacteriën, virussen en allergenen.
+ Vormt geen schadelijke restproducten. De methode is mild voor materialen in de ruimte die wordt behandeld.
+ U kunt uw Ozoneair gebruiken om ongeveer 1000 behandelingen uit te voeren (en daarna weer te vullen).
+ De behandeltijd is normaal gesproken 2-4 uur per kamer/ruimte. Daarna kunt u de behandeling direct in meerdere ruimtes voortzetten. Ozoneair kan tot 12 uur continu worden gebruikt.

Het verspreiden van de juiste hoeveelheid ozon in de juiste tijd is de sleutel tot een goed resultaat. Het is ook cruciaal om beschadiging van plastic, rubber, elektronica en andere materialen te voorkomen.

Hoe de meeste conventionele ozongeneratoren werken

Een conventionele ozongenerator verspreidt de grootste hoeveelheid ozon die zich het dichtst bij het product zelf bevindt en werkt maar kort. Door de hoge ozonconcentratie rondom het toestel is er een grotere kans op beschadigingen van materialen. Bovendien moet u de behandeling vaak herhalen omdat veel stankproblemen langer dan een korte periode moeten worden behandeld.

Hoe Ozoneair werkt

De ozongenerator van Ozoneair maakt gebruik van een unieke, zelfontwikkelde besturingstechnologie die de hoeveelheid ozon aanpast om het optimale niveau te krijgen. Het werkt met oscillerende intervallen, wat betekent dat de intensiteit varieert terwijl het de ozon verspreidt. Op deze manier kan de ozon gelijkmatiger over de ruimte worden verdeeld en kan het gas op een dieper niveau werken. Ozoneair is volledig automatisch en berekent de optimale behandelingstijd en ozonniveaus op basis van de ruimte die u wilt behandelen. Op die manier krijgt u het maximale effect terwijl u de kans op beschadiging elimineert. Ozoneair is getest door het honderden uren te laten draaien om er zeker van te zijn dat het geen materialen in uw huis kan beschadigen.