Hoe een ozonbehandeling werkt

Ozoneair is een unieke ozongenerator die de zuurstof in de lucht omzet in ozon, ook wel actieve zuurstof genoemd, die stank zeer effectief verwijdert. Het neutraliseert onaangename stank en sporen, bacteriën, allergenen en andere schadelijke micro-organismen in de te behandelen ruimte. De ozonbehandeling is snel en efficiënt.

Ozonbehandling med ozon

U start de ozonbehandeling door op een knop te drukken en dan vult elk deel van de ruimte zich met ozon. Ozon is een molecuul dat bestaat uit drie zuurstofatomen (O3)

Ozonpartiklar

De ozon bereikt alle stank in de ruimte – zowel in de lucht als op plaatsen waar stank zich heeft gevestigd in oppervlakken zoals muren, vloeren en meubels.

Ozonbehandling med ozongenerator

Alle stank wordt in een snelle reactie verwijderd. De ozon valt de stoffen die nare geurtjes veroorzaken aan en neutraliseert deze, waardoor ze volledig reukloos worden.

Ozongenerator

Alle ozon verandert weer in normale zuurstof. Twee uur na de behandeling is de ozon verdwenen en ruikt de lucht in de behandelde ruimte fris.

Ozon - een natuurlijke superkracht

Ozon zuivert in de natuur

U weet waarschijnlijk hoe fris en helder de lucht aanvoelt na een onweersbui, dat komt omdat op dat moment de ozonniveaus in de lucht extra hoog zijn. Ozon wordt gevormd in sterke elektrische ontladingen van onweer wanneer zuurstofmoleculen zich splitsen en aan elkaar binden. U voelt ook een soortgelijke frisse en heldere geur in dennen- en sparrenbossen, waar ozon wordt gevormd door fotochemische reacties

Ozon is een ietwat lichtblauw gas met een karakteristieke scherpe geur. Ozon wordt ook wel “actieve zuurstof” genoemd en de molecuul bestaat uit drie zuurstofatomen. Het is sterk oxiderend en zuivert daarom uiterst efficiënt.

Ozon komt van nature voor op grote hoogte in onze stratosfeer, 25-35 kilometer van het aardoppervlak. Het gas is van vitaal belang voor al het leven op aarde omdat het UV-stralen absorbeert. Ozon op zeeniveau kan zich vormen wanneer zonlicht in contact komt met uitlaatgassen van auto’s, wat schadelijk is voor planten en dieren.

Wat is ozon?

Hoe ozon wordt gebruikt

Ozon is een effectief oxidatiemiddel dat slechts door een paar andere stoffen op aarde wordt overtroffen. Daarom wordt ozon gebruikt om water te zuiveren en geuren te verwijderen uit bijvoorbeeld een huis met rookschade.

Meer dan 100.000 verkocht

Gratis verzending

5 jaar garantie

Zo werkt een ozonbehandeling

Ozoneair is een gebruiksvriendelijke ozongenerator die gemakkelijk kan worden gebruikt voor ozonbehandelingen. Het is volledig automatisch, het enige wat u hoeft te doen is opstarten en het zijn zuiverende magie laten doen terwijl u iets anders doet.

Anslut ozongeneratorn

Sluit de ozongenerator aan op een gewoon stopcontact

Vrid om ozongeneratorn

Gebruik de draaiknop om de vierkante meters van de ruimte in te stellen

lämplig ozonbehandling med ozon på skärm

Op het scherm wordt een geschikte behandeltijd weergegeven

Starta ozonbehandlingen

Druk op start om de behandeling te starten

Lämna utrymmet under ozonbehandlingen

Verlaat de ruimte tijdens de ozonbehandeling

Ozonet borta 2 timmar efter ozonbehandlingen

Kom terug 2 uur nadat de ozonbehandeling is afgelopen

Alles wat u moet weten over ozonbehandelingen

Voordat u uw ozonbehandeling met Ozoneair start, moet u enkele voorbereidingen treffen:

  • Open kasten, kleerkasten, lades en kastdeuren zodat de ozon alle oppervlakken en ruimtes goed kan bereiken.
  • U kunt kleding op een rek in het midden van de kamer hangen, zodat de ozon ze optimale frisheid geeft.
  • Dek de luchtafvoerventielen in de te behandelen ruimte af om de ruimte luchtdicht te maken.
  • Verwijder alle dieren en planten uit de ruimte.
  • Dicht scheuren in de deur en het raam dicht of plak ze met tape dicht. Bedek openingen met bouwplastic als er geen deur is, of tussen verschillende verdiepingen.

Bekijk ruimtes die u kunt zuiveren met ozon.


Het belangrijkste om tijdens de ozonbehandeling rekening mee te houden, is om de ozon in een zo gesloten mogelijke ruimte te laten werken. Zet tijdens de behandeling geen deuren of ramen open en betreed de ruimte niet. Noch mensen noch dieren mogen de ruimte binnenkomen, aangezien ozon gevaarlijk is om in te ademen, aangezien het een sterk oxiderend gas is. U moet ook letten op de karakteristieke scherpe geur van ozon als u zich in een nabijgelegen kamer bevindt. Dit kan betekenen dat de ozon om de een of andere reden uit de besloten ruimte lekt. Bij blootstelling aan te veel ozon ervaart u een geïrriteerd, prikkelend gevoel in uw neus en keel.

Als de ozonbehandeling voorbij is, wordt het product automatisch uitgeschakeld, daarna moet u na het beëindigen van de ozonbehandeling minimaal twee uur wachten voordat u de ruimte weer betreedt. Na die twee uur zijn de ozonmoleculen (O3) weer omgezet in gewone zuurstof (O2). In sommige gevallen kan er een vage geur van ozon achterblijven, maar deze geur zal geleidelijk verdwijnen. Het is altijd goed om de ruimte te luchten.

Zuren en onwelriekende stoffen

Een ozonbehandeling mag niet te lang duren. Daarom werkt de ozongenerator van Ozoneair met tussenpozen, wat uniek is. Bij te lange intervallen bestaat het risico dat de ozon weer reageert, waarbij restproducten ontstaan tijdens de eerste reactie. Bij de tweede reactie kunnen zuren en bepaalde onwelriekende stoffen ontstaan.

Ozoneair werkt met oscillerende intervallen, wat betekent dat de intensiteit varieert terwijl de ozon wordt verspreid. De technologie is speciaal ontwikkeld om te voorkomen dat de ozon reageert met eventuele restproducten.

Beschadigde materialen

Zelfs als de ozonbehandeling met de juiste tussenpozen wordt uitgevoerd, mag de totale behandelingstijd niet te lang zijn in verhouding tot het effect. Dan kan de ozonconcentratie te hoog worden, waardoor er kans is op het beschadigen van rubber, kunststof en elektronica.

De unieke technologie van Ozonair betekent dat het automatisch de behandeltijd en het effect optimaliseert op basis van de ruimte die wordt behandeld, om het risico van het beschadigen van materialen te elimineren. Ozoneair is getest door het honderden uren te laten draaien om er zeker van te zijn dat het geen materialen in uw huis beschadigt. Het is belangrijk om de instructies in de producthandleiding te volgen.

Een ozonbehandeling duurt 1-12 uur, afhankelijk van de grootte van de te behandelen ruimte. Het is belangrijk dat u de aanbevolen behandeltijd niet overschrijdt.

In sommige gevallen moet de behandeling mogelijk worden herhaald. Dit kan zijn omdat de ongewenste stank erg diep zit of omdat de ozon om de een of andere reden niet elk deel van de ruimte heeft bereikt. Bij het uitvoeren van een herhalingsbehandeling kan de behandeltijd iets verkort worden.